مراقبت از پوست

میکرونیدلینگ چیست؟

به لطف توسعه دانش و تکنولوژی امروزه روش های بسیاری برای مراقبت از پوست و بهبود سلامت آن وجود دارد که اغلب ما به آن ها آشنایی بسیار کمی داریم. یکی از روش های مراقبت از پوست میکرونیدلینگ است که در بین بانوان از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است.

اما میکرونیدلینگ یا مایکرونیدلینگ چیست؟ چه کاربردی دارد؟ عوارض استفاده از آن چیست؟ و … اگر در خصوص این درمان پوست کنجکاو می باشید با پوست من همراه باشید.

میکرونیدلینگ چست؟

 مایکرونیدلینگ که به آن درمان القای کلاژن از راه پوست نیز می گویند یک روش غیر تهاجمی برای درمان لک، جای جوش، اسکار و … می باشد. که البته نقش موثری در افزایش استحکام پوست و جوانی آن نیز دارد.

در این روش با استفاده از یک دستگاه دستی قلمی شکل که سوزن های بسیار ریزی دارد سوراخ های بسیار ریز و میکروسکوپی و در ابعاد نانومتر روی پوست ایجاد می گردد.

این کانال های ایجاد شده فضایی را برای وارد کردن داروهای درمانی به وجود می آورند. این  داروها بسته به شرایط پوست و نوع پوستی دوزها و انواع متفاوتی دراند اما عموما شامل ویتامین سی و هیالورونیک اسید می باشند.

کانال های ایجاد شده روی پوست جای زخمی از خود به جا نمی گذارند اما پوست را تحریک به ترمیم و بازسازی می کنند.

دوره درمان پوست با مایکرونیدلینگ بسته به نوع پوست و نیاز آن به درمان، متفاوت است اما توصیه می شود که جهت رسیدن به نتیجه دلخواه، سه تا پنج درمان را در طول ماه انجام دهید و یا این که هر دو هفته یک بار درمان را انجام دهید.

میکرولیدنینگ چیست؟

کاربرد میکرونیدلینگ چیست؟

 مایکرونیدلینگ برای درمان انواع بیماری های پوستی که باعث ایجاد فرو رفتگی روی سطح پوست می شوند مثل اسکار آکنه، اسکار جراحی، سوختگی، منافذ بزرگ پوستی، چین و چروک، استریا و … قابل استفاده می باشد.

همچنین افرادی که به لک های پوستی، ملاسما و هایپرپیگمنتیشن نیز مبتلا هستند می توانند از این روش برای درمان لکه های پوست خود استفاده کنند.

عوارض میکرونیدلینگ

در این درمان پوستس چند عارضه جانبی موقت وجود دارد که بهتر است از آن ها آگاه شوید تا انتخاب درستی داشته باشید.

این روش باعث تورم کوتاه مدت پوست، قرمزی و پوسته پوسته شدن پوست می گردد که می تواند تا چند روز طول بکشید. البته می توانید جهت بهبود سریع پوست در این دوره، از کرم های ترمیم کننده پوست استفاده نمایید.

همچنین بعد از انجام این درمان، پوست به آفتاب و نور خورشید بسیار حساس خواهد شد. بنابراین توصیه می شود که به طور مرتب از کرم های ضد آفتاب استفاده کنید.

 میکرونیدلینگ باعث تشدید جوش های فعال می گردد. بنابراین افراد مبتلا به آکنه های التهابی فعال و یا تبخال دهان، تا قبل از درمان این مشکلات و برطرف نشدن کامل آن ها، نمی توانند از این درمان پوستی استفاده کنند.

میکرولیدنینگ چیست؟ 4

مراقبت های قبل و بعد از انجام مایکرونیدلینگ

قبل از انجام میکرونیدلینگ بهتر است پوست خود را پاکسازی کنید. این کار به جذب بهتر و بیشتر ترکیبات و داروهای استفاده شده در طول درمان کمک می کند.

توصیه می گردد ۲ تا ۳ هفته قبل از انجام مایکرونیدلینگ پوست خود را لایه برداری نکنید و مصرف هر گونه کرم لایه برداری را نیز قطع کنید.

اگر داروی خاصی را استفاده می کند قبل از انجام درمان، به پزشک خود اطلاع دهید.

از مصرف آنتی بیوتیک و محصولاتی که باعث خشکی، تحریک و التهاب پوست می شوند خود داری کنید.

۲ تا ۳ روز قبل از انجام میکرونیدلینگ پوست خود را شیو نکنید.

میکرولیدنینگ چیست؟

بعد از انجام مایکرونیدلینگ تا زمان بهبود التهابات پوست، سعی کنید از لوازم آرایشی و محصولات تحریک کننده پوستی استفاده نکنید.

از یخ جهت بهبود التهابات پوستی استفاده نکنید. کرم های ترمیم کننده گزینه مناسب تری می باشند.

بصورت طولانی مدت در معرض نور خورشید قرار نگیرد.

از ضد آفتاب های حاوی زینک استفاده کنید.

سعی کنید حد الامکان از انجام ورزش هایی که باعث تعریق زیاد می شوند خودداری کنید.

داروها و مکمل هایی که پزشک تجویز می کند را به طور مرتب استفاده کنید.

کلام آخر ...


 مایکرونیدلینگ یک درمان پوستی بسیار حساس و مهم می باشد و به همین خاطر است که توصیه می شود این درمان فقط توسط پزشک متخصص انجام گردد و از مراجعه های کلینک های زیبایی، آرایشگاه و … خود داری کنید.

این درمان پوستی در زمان کوتاهی نتیجه می دهد. اما لازم است که دوره درمان به طور کامل انجام شود و فاصله زمانی تعیین شده توسط پزشک نیز رعایت گردد.

 میکرونیدلینگ برای گروه های مختلف سنی انجام می گیرد و شرایط سنی خاصی ندارد اما بهتر است افراد زیر ۱۸ سال این درمان را انجام ندهند.

همان طور که در بالا نیز گفته شد در این روش سوراخ هایی روی سطح پوست ایجاد می شود که منجر به التهاب پوست می گردند. دقت داشته باشید که نباید تا تکمیل دوره درمان به پوست خود دست بزنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *